Köp inte dåliga batterier till din hörapparat för billiga blir i längden dyra

Hörselexpertens batteritest

Det är svårt att vara hörapparatbrukare och veta vilka batterier man ska köpa. Det finns många varumärken för batterier till hörapparaten i skiftande prislägen. Batterier kan kosta allt mellan 32 kr och 80 kr per karta med 6 batterier. Vi på Hörselexperten gjorde en oberoende test av flera varumärken eftersom vi ville erbjuda ett batteri till våra hörapparater som var det billigaste och samtidigt det bästa för våra hörapparatanvändare.

Här kan du se hur olika batterier varierar i sin spänning
• Vilka batterier är "Billigast och Bäst" till din hörapparat •
 

För att enkelt förmedla en tolkning av vårt batteritest förstår man att redan från start, när man lägger in batteriet i hörapparaten så sjunker spänningen för samtliga varumärken direkt. Generellt sett varar batterierna olika länge. Ett varumärke varar bara 55 timmar och andra varumärken upp till 90 timmar. Det varumärket som från början går ut med en hög fin strömstyrka håller inte i längden utan lägger av vid 83 timmar. Hörapparaten bör ha ett batteri som är så jämn som möjligt i sin prestanda så att hörapparaten inte går upp och ned i sin spänning i allt för stora variationer och därmed utgör påfrestningar för elektroniken. Att alla batterier slutar ganska tvärt är väl känt sedan länge.
Visste du att - vid batteritillverkningen skiljer man på 1:a och 2:a hands sortering och detta framgår inte på batteriets förpackning. 
Av hänsyn till våra konkurrenter både i affärerna i Vällingby centrum och postorderfirmor vill vi inte att det ska framgå vilka varumärken som hör ihop med respektive kurva i grafen. Vi hoppas att vårt test ska belysa olikheter mellan varumärken och vikten av att redan på förhand veta att man valt ett kvalitetsbatteri till sin hörapparat.
Det varumärket som vi på Hörselexperten rekommenderar är den kurvan som är mörkbrun. Sedan Hörselexperten startade 2009 här i Vällingby har vi erbjudit detta välkända varumärke till alla våra brukare och då också handlat med leverantören under en så lång tid att vi också har fått fram ett konkurrenskraftigt pris.

 

Varumärket för våra batterier är kvalitetsbatteriet Rayovac Extra ADVANCED som uppskattas för sin jämna prestanda, långa livslängd och rekommenderas av yrkesfolk. "Bästa pris" 30 kr / karta vid köp av 10 kartor = 300 kr. Annars 39 kr / karta.

 

Kvalitetsbatteri